Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο Βουλευτής και τ. Υπουργός κ. Νίκος Σηφουνάκης προέβη στην παρακάτω δήλωση μετά την διαπίστωση της οριστικής ματαίωσης της λειτουργίας της Πανεπιστημιακής Σχολής στη Λήμνο για το Ακαδημαϊκό έτος 2008-2009:

«Η Νέα Δημοκρατία εισήλθε στον 5ο χρόνο διακυβέρνησης της χώρας. Πριν τις εκλογές του 2004 – προεκλογικά - κατηγορούσε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν λειτουργεί εδώ και τώρα την Πανεπιστημιακή Σχολή στη Λήμνο.
Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε το 1986 το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, την μεγαλύτερη αναπτυξιακή μονάδα του Αιγαίου. Μόνο στην πόλη της Μυτιλήνης φοιτούν και ζουν 4.500 νέοι. Τότε η Νέα Δημοκρατία ως αντιπολίτευση, διεκδικούσε και της αρκούσε η Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης των 250 σπουδαστών. Ιστορικά και ουσιαστικά απεδείχθη ότι υπάρχει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση.
Το Υπουργικό Συμβούλιο, το καλοκαίρι του 2003 και αφού κατετέθη  η αναγκαία μελέτη που συνέταξε κατά Νόμο η Πρυτανική Αρχή, ενέκρινε την ίδρυση της Σχολής στη Λήμνο.
Δυστυχώς από το φθινόπωρο του 2004 κατήγγειλα τις ολιγωρίες της Δεξιάς Κυβέρνησης και συνεχώς εξέφραζα τις ανησυχίες μου τονίζοντας ότι με την μακαριότητα που διακατέχει την κυβέρνηση δεν πρόκειται ούτε σε δέκα χρόνια να λειτουργήσει η σχολή.
Δυστυχώς δικαιώνομαι, πέρασαν σχεδόν τα πρώτα 5 χρόνια. Το μόνο που μπορώ να κάνω ως βουλευτής της αντιπολίτευσης είναι να καταγγέλλω διαμαρτυρόμενος, μήπως και δεήσει κάποιος κυβερνητικός και δρομολογήσει την λειτουργία της, ασχολούμενος σοβαρά.
Καταγγέλλω και πάλι την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τους τοπικούς παράγοντες της Δεξιάς στον Νομό μας ότι εξαπάτησαν για μια ακόμη φορά τον λαό μας, όταν παραμονές των εκλογών της 16η Σεπτεμβρίου 2007 διαβεβαίωναν, ότι από το φθινόπωρο του 2008 θα λειτουργήσει η Σχολή και θα έρχονταν οι πρώτοι φοιτητές στο νησί.
Ένα μόλις μήνα μετά, και ύστερα απ' την διατυπωθείσα εγγράφως αγωνία της Πρυτανείας ότι απειλείται η ματαίωση του όλου εγχειρήματος, έθεσα τα ερωτήματα και ζητούσα απαντήσεις  - τις οποίες βεβαίως δεν ελάμβανα – όπως, πώς θα υπάρξει λειτουργία αφού δεν έχουν καν δρομολογηθεί :
• Οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των κτιριακών υποδομών (μελέτες δημοπρατήσεις, αδειοδοτήσεις, κ.λ.π.
• Οι διαδικασίες πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού
• Οι διαδικασίες προσδιορισμού του διδακτικού προσωπικού (ορισμός εκλεκτορικού σώματος, κ.τ.λ.)
• Οι διαδικασίες χρηματοδότησης όλων των δράσεων

Σαφώς την ευθύνη ακέραια φέρει το Υπουργείο Παιδείας αλλά και το Υπουργείο Αιγαίου και οι δύο Υπουργοί του που μέχρι σήμερα παρέλασαν, καθώς και οι τοπικοί παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας που ψηφοθηρικά διαβεβαίωναν ότι όλα πάνε καλά.
Λαέ της Λήμνου, ο τόπο σου, το όμορφο νησί σου, κάποτε ήταν ένα εργοτάξιο. Στις μέρες που ζούμε η δεξιά μακαριότητα μαραζώνει τον τόπο μας.
Είναι καιρός να δράσουμε συλλογικά.
Τέλος, καλώ τις Πρυτανικές αρχές να μην λαμβάνουν «τοις μετρητοίς» τα πολλά και μεγάλα λόγια της Κυβέρνησης και στις πρωτοβουλίες τους, τις παρακαλώ να ενημερώνουν και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης».